Se incarca...

Despre hipertensiunea arterială


Hipertensiunea arterială reprezintă o creștere a valorilor tensiunii arteriale peste limita normală. Această creștere se stabilește în funcție de media între cel puțin două determinări realizate în două sau mai multe vizite după screeningul inițial. Se consideră hipertensiune arterială creșterea presiunii maxime peste 140 și minime peste 90 mmHg.

Desigur, nu de fiecare dată este vorba despre hipertensiune arterială. De multe ori poate fi vorba doar despre  experimentearea unei emoții puternice, care face ca sângele să circule mai repede. Diagnosticul de HTA trebuie confirmat numai dacă după 3-4 reexaminari succesive se găsesc aceleași valori crescute în repaus.

Care sunt cauzele apariției hipertensiunii arteriale?

În marea majoritate a cazurilor, adică peste 90 %, nu se poate preciza care este cauza hipertensiunii arteriale și este așa numită hipertensiune arterială esențială. Pentru aceasta au fost emise diverse ipoteze cu privire la cauze, una dintre ele este cunoscută sub numele de „teoria mozaicului”. Aici se prespunue că hipertensiunea arterială ar avea ca factori declanșatori ereditatea,  probleme vasculare, stări emotive repetate, probleme renale, regim hipercaloric sau prea multă sare în alimentație.

În celelalte cazuri, 10% hipertensiunea arterială este secundară determinată de cauze renale, endocrine, congenitale, anomalii ale aortei sau de scăderea elasticității aortei, întâlnită la vârstnici și în diverse afecțiuni cerebrale.

Care sunt simptomele?

Simptomele hipertensiunii arteriale sunt foarte variate și depind, în mare parte, de organism și de stadiul bolii, asocierea cu alte boli sau de faptul dacă e secundară sau esențială. Simptomele ar putea include: dureri de cap, uneori mai importante dimineața, amețeli, vâjâieli în urechi, epistaxis, senzație de deget mort, apariția de puncte luminoase sau negre în câmpul vizual.  

De multe ori, chiar dacă s-a constatat o creștere destul de mare a hipertensiunii arteriale, unii pacienți nu prezintă niciun simptom. În acest caz poate exista o evoluție benignă a bolii mai ales dacă creșterile presiunii maxime și minime sunt moderate. Chiar și în cazul acesta, această boală trebuie tratată dacă nu dorim să se agraveze.

Tratamente și recomandări

Tratamentul HTA are drept obiective: corectarea hipertensiunii prin medicație hipotensoare, instituirea unui regim de viață sănătos și dietetic care să împiedice creșterea tensiunii și agravarea unor localizări ale aterosclerozei. În ceea ce privește tratamenul naturist, se recomandă următoarele produse:

Uleiul de cânepă

Uleiul de cânepă joacă un rol important în menţinerea sănătăţii cardiovasculare. Faptul că uleiurile Omega 3 reduc trigliceridele şi niveul de colesterol a fost demonstrat în numeroase studii. Acizii graşi Omega 3 sunt, de asemenea, eficienţi în micşorarea tensiunii arteriale şi în diminuarea nivelului de fibriogen, un marker-cheie în ateroscleroză.


Ceai Bio pentru hipertensiune

Dacă știi că ai o viață destul de activă și inima ta are de suportat foarte mult efort uneori, atunci ai putea să o ajuți din când în când cu o ceașcă de ceai bio! Plus de asta, acest ceai este realizat dintr-un amestec de fructe de păducel, de trandafir și valeriana, toate cu scopul de ați ajuta inima. Valeriana se recomandă persoanelor care fac hipertensiune pe fondul unor stări de nervozitate și neliniște și care au adesea palpitații sau crize de sufocare. Are efect sedativ, scade tensiunea arterială, crește fluxul de sânge către inimă , îmbunătațește funcția de pompă a inimii.

Ceai Bio de flori de păducel

Păducelul este principalul cardiotonic în fitoterapia europerană. Scade tensiunea arterială, crește fluxul sangvin al inimii, relaxează vasele de sânge, crește forța contracțiilor cardiace, împiedică formarea plăcii de aterom, scade colesterolul. Pe scurt, păducelul poate face minuni cu inima ta!

Tablete de Chlorella

S-au realizat foarte multe studii în care s-a dovedit efectele Chlorellei în ceaa ce privește bolile cardiovasculare. Aceasta nu numai că are capacitatea de a reduce presiunea arterială, dar reduce și leziunile accidentului cerebral. Toate aceste beneficii în niște tablete bio de chorella, mai bine zis medicamente bio!

Articole asemanatoare

Un lucru pe care toate femeile ar trebui să îl ia în considerare atunci când vine vorba de alegerea produselor cosmetice este „dacă nu-l poți mânca, atunci nu-l f...
Foarte des auzim în ziua de azi exprimări de genul „are tiroidă” sau „are probleme cu glanda tiroidă” și obișnuim să-i punem în cârcă o mulțime de rele: dacă ne î...
Gastrita este o afecţiune care se caracterizează prin inflamaţia mucoasei gastrice, provocată de factori externi(abuzul de băuturi alcoolice, de alimente condimen...
Deseori, bolile acestea mai rar întâlnite nu prea sunt cunoscute de către doctori și tratate necorespunzător sau netratate deloc. Boala Meniere are o incidență re...
Din ce în ce mai multe persoane suferă de diabet zaharat, ca dovadă faptul că există din ce în ce mai multe produse dedicate special acestor oameni. Magazinele au...