Se incarca...

Cum sa folosesti uleiul de cocos pentru ten si par

ulei de cocos beneficii

Uleiul de cocos este cu siguranta uleiul iubit de catre toata lumea. Este un ulei cu foarte multe beneficii pentru frumusete in mod principal (fiind folosit adesea in industria produselor cosmetice), pentru sanatate dar totodata poate fi folosit deseori si in casa pentru curatenie sau chiar pe post de insecticid natural.

In acest articol ne vom rezuma insa doar la beneficiile uleiului de cocos pentru ten si pentru par.

Daca nu esti multumita de aspectul tenului tau iar parul parca si-a pierdut stralucirea, ar trebui sa citesti sfaturile noastre despre aplicarea uleiului de cocos pentru ten si par.

Uleiul de cocos pentru ten

La nivelul tenului, uleiul de cocos are mai multe proprietati miraculoase, precum:


  • Proprietati de hidratare.
  • Ofera pielii un aspect catifelat.
  • Unul dintre cele mai bune produse ce pot fi folosite pentru exfoliere.
  • Poate vindeca unele rani sau bataturi.
  • Foarte bun pentru calmarea iritatiilor.
  • Pastreaza aspectul tanar al pielii.
  • Are rol de tonifiere.
  • Ofera stralucire.


Pe scurt, putem spune ca uleiul de cocos face pielea sa fie mai frumoasa si mai atragatoare. Iar acestea nu sunt toate beneficiile pentru ten, ci doar cele mai importante.

Cum poate fi utilizat uleiul de cocos la nivelul tenului?

Prezentate fiind principalele beneficii ale uleiului de cocos pentru ten, esti interesata probabil sa afli cum te poti bucura de toate avantajele mentionate. Mai jos iti vom prezenta cateva moduri de aplicare al uleiului de cocos, pentru ca tenul tau sa fie mereu tanar si stralucitor.

Ulei de cocos pentru curatare

Curatarea este un procedeu ce trebuie realizat frecvent, mai ales daca utilizezi deseori diferite produse cosmetice. Exista multe produse in comert cu rol demachiant, doar ca in componenta lor sunt incluse o multime de ingrediente chimice. Din fericire poti folosi ulei de cocos pentru curatare prin masaj, iar apoi poate fi indepartat cu miscari circulare folosind apa calduta.

Ulei de cocos pentru hidratare

Uleiul de cocos este foarte bun si pentru hidratare, astfel incat poate inlocui orice crema hidratanta. Indiferent de tipul tenului tau, uleiul de cocos poate fi folosit fara retineri pentru a preveni uscarea tenului, ceea ce duce la un aspect neplacut.

Fara urme de imbatranire

Ridurile reprezinta un prim semn al imbatranirii, iar uleiul de cocos poate fi folosit pentru a intarzia aparitia acestora.

Un simplu masaj folosind ulei de cocos pentru ten va activa proprietatile antioxidante iar astfel tenul tau va ramane stralucitor si fara riduri.


Protectie solara

Multi specialisti recomanda inlocuirea produselor cosmetice din comert cu produsele naturiste, acestea din urma fiind mult mai sanatoase. Cremele de protectie solara sunt la mare cautare pe timpul verii, doar ca nu toate sunt chiar atat de sanatoase precum par. Acestea pot fi inlocuite cu succes de uleiul de cocos.

Uleiul de cocos mai poate fi folosit si pe post de lotiune hidratanta, acesta fiind principalul sau rol pentru care este recomandat in cazul protectiei solare.

Uleiul de cocos pentru par

Si parul poate castiga foarte mult in urma utilizarii uleiului de cocos. Iata care sunt principalele beneficii pentru par ale uleiului de cocos:


  • Stimuleaza cresterea parului.
  • Previne aparitia matretii sau a altor boli de scalp.
  • Previne si trateaza caderea parului.
  • Reface parul dupa ce a suferit in urma expunerii la conditiile meteo extreme.
  • Hidrateaza pielea capului.
  • Ii ofera un aspect suplu si stralucitor.
  • Previne aparitia varfurilor despicate.


Varfurile despicate pot fi tratate cu ajutorul uleiului de cocos

Daca te lovesti de problema varfurilor despicate deseori si nu mai stii cum sa o rezolvi, poti folosi ulei de cocos incalzit, pentru a-l aplica pe acestea. Trebuie lasat apoi sa actioneze timp de o ora iar mai apoi te poti spala. Folosind acest tratament saptamanal, vei reusi sa scapi de problema varfurilor despicate.

Scapi de matreata cu ajutorul uleiului de cocos

Matreata este la randul sau o problema foarte suparatoare insa poti scapa de ea folosind ulei de cocos. Acesta trebuie incalzit si apoi aplicat pe scalp pentru un scurt masaj. Dupa ce a actionat timp de o ora, te poti spala in mod obisnuit. Tratamentul se efectueaza in fiecare saptamana pana la rezolvarea problemei.

Stimuleaza cresterea parului

Daca ti se pare ca parul tau creste prea greu, atunci ai putea incerca un tratament cu ulei de cocos. La fel ca in cazurile de mai sus, uleiul de cocos trebuie incalzit iar mai apoi poate fi aplicat pe scalp si lasat peste noapte, timp in care va actiona in scopul dorit. Apoi te poti spala.

Bucura-te de un ten tanar si de un par stralucitor cu ajutorul uleiului de cocos. Iar daca iti doresti sa descoperi si alte intrebuintari ale acestuia, o poti face citind articolul nostru de pe blog cu 101 beneficii si intrebuintari ale uleiului de cocos

Produse recomandate

Ulei de Cocos Dezodorizat Bio 300 ml

30,90 lei

Adauga in cos
Ulei de Cocos Dezodorizat Bio 1 L

68,00 lei

Adauga in cos
Ulei de Cocos Bio Nefiltrat 2,5 Litri

165,90 lei

Adauga in cos

Articole asemanatoare

Uleiurile esentiale sunt foarte benefice pentru sanatate, pentru frumusete dar si pentru imbunatatirea starii noastre de spirit. Nu toate uleiurile esentiale sunt...
Daca esti in cautarea unei surse bogate de vitamina A, C si E, atunci uleiul de catina ar trebui sa fie alegerea ta. Acesta poate fi un remediu pentru foarte mult...
Natura ne pune la dispozitie o multime de plante care ne pot ajuta sa obtinem un stil de viata sanatos. Din pacate putini dintre noi cunoastem toate aceste plante...
Incheierea sezonului de vara reprezinta un stres pentru sistemul imunitar, iar asta deoarece urmeaza doua sezoane mai reci, in care raceala reprezinta o problema ...
Sezonul călduros este pe sfârșite! Cu toții ne-am bucurat din plin de soare, am petrecut seri și clipe de neuitat alături de cei dragi și ne-am creat amintiri car...
Decopera uleiurile esentiale care te pot ajuta sa fii frumoasa si sa mentii un aspect catifelat al pielii.
În dieta noastră de zi cu zi, grăsimile joacă un rol destul de important. Dacă nu-i administrăm organismului grăsimile corecte, acesta poate să nu funcționeze cor...
Mierea de Manuka este un tip de miere originar din Noua Zeelandă. Este produsă de albinele care polenizează floarea Leptospermum scoparium, numită în limbaj comun...
Scrub-ul mentine in principal pielea catifelata si o curata de toate impuritatile care se formeaza sau se aduna pe parcursul zilei pe suprafata ei. Rolul acestuia...
Până în prezent, există peste 1500 de studii care demonstrează că uleiul de cocos este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Uleiul de cocos ofer...