Cum să-ți prepari un mic dejun perfect și gustos din musli
Transport GRATUIT la comenzi peste 150 lei | Comanda telefonica: 0744.532.166

Articole - Blog BioBoom

Cum să-ți prepari un mic dejun perfect și gustos din musli

06 Septembrie 2017
Ar trebui să renunțăm în a mai avea un mic dejun „ca la carte”, un mic dejun cu care am fost învățați de mici. Ar trebui să renunțăm la vest...

101 beneficii și întrebuințări ale uleiului de cocos

23 August 2017
Uleiul de cocos are nenumarate beneficii pentru sănătate, păr și piele și foarte multe întrebuințări în gospodăria ta.   Descopera cele 101 be...

Curele de detoxifiere cu sucuri Bio

24 Iulie 2017
Smoothie-urile și sucurile bio încep să devină din ce în ce mai populare odată cu sezonul estival. Supermarketurile sunt pline de fructe și legume pro...

Cum se definește un produs BIO?

27 Iunie 2017
Auzim și vedem tot mai des în jurul nostru termenul de  „produs BIO”, însă poate nu toți înțelegem cu adevărat ce înseamnă defapt un produs BIO....

Beneficii consum fructe uscate

22 Iunie 2017
Vedem prin supermarketuri fel de fel de fructe uscate și deshidratate care arată și sunt ambalate ciudat și ne zicem în gândul nostru că „Eh, astea su...

Stilul de viață raw vegan

15 Iunie 2017
Recent, am observat din ce în ce mai multă lume care decide să adopte stiluri de viață vegetariene, vegane sau raw-vegane, sau cum mai sunt numite ele...

Cum să-ți prepari un mic dejun perfect și gustos din musli

Data: 06 Septembrie 2017

Cu toții ați auzit de vestitele musli, dar nu mulți le considerați foarte gusoase. Dacă v-aș spune că acestea sunt un deliciu nu numai pentru papilele gustative ci și pentru sănătate? Pentru a avea un mic dejun copios și diversificat le puteți combina de fiecare dată cu altceva!

Cine a avut această idee? Ideea i-a venit doctorului și nutriționistului elvețian Maximilan Bircher- Benner, de aici și denumirea de „musli bircher”. El a făcut această rețetă în special pentru pacienții săi din sanatoriul din Zurich pentru a-i forța să adauge mai multe fructe crude în dieta lor. Așa că, și-a obișnuit pacienții cu o porție de „bircher muesli” la fiecare mic dejun.

musli bio 350 gr

https://bioboom.ro/musli-Bio/musli-Bio-350-g/

 

Benner era de părere că merele l-au vindecat cândva de icter, lucru care l-a făcut oarecum celebru în timpurile respective.  El susține că o porție de musli, e modul perfect în care îți poți începe ziua și îi asiguri organismului tău toate substanțele necesare.

Ovăzul

Rețeta originală a lui Bircher Benner avea la bază fulgi de ovăz, care rămân baza standard până în prezent. O colecție de cărți de bucătărie londoneze numită Wolseley Breakfast Book chiar sugerează folosirea unui „amestec de ovăz sau alte cereale cum ar fi fulgii de grâu sau secară”.

Însă toate acestea trebuie combinate și cu fructe, tocmai aici diferă și majoritatea rețetelor. În rețetele originale se specifică folosirea unei singure lingure de ovăz de persoană plus două mere. John Williams sugerează că ar trebui să se folosească 100g de persoană plus un fruct. Părerile sunt împărțite și deciziile sunt luate în funcție de preferințele fiecăruia. Cert este că 25 de grame de persoană plus fructe este destul pentru doza zilnică de nutrienți.

ovaz

 

Înmuierea

Ovăzul trebuie să fie înmuiat înainte de a fi consumat. Tradițional se spune că trebuie să fie lăsat peste noapte, deși unii nutriționiști spun că 10-15 minute sunt suficiente. Majoritatea oamenilor aleg să îi lase peste noapte deoarece îi preferă mult mai moi.

Bircher-Benner înmoaie ovăzul în apă în timp ce alți nutriționiști preferă să folosească sucul de mere, o combinație cu lapte și suc de mere sau o combinație de suc de portocale și de mere. Din nou, totul depinde de gusturile tale.  Unii oameni preferă sucul de mere pentru că face ca mâncarea să fie dulce și nu mai este nevoie să fie adăugat niciun alt fel de îndulcitor. Pentru un plus de prospețime este recomandat să adaugi mărul chiar înainte de servire.

imuierea ovazului

Lactatele

Musliile nu ar mai fi musli dacă nu ar exista lactate. Bircher – Benner recomanda în rețeta lui folosirea de lapte condensat. Alți nutriționiști sugerează iaurtul, în special cel grecesc, o combinație de lapte și iaurt, cremă fraiche cu conținut scăzut de grăsimi sau lapte și smântână.

Laptele condensat este foarte dulce, iar iaurtul grecesc face ca fulgii de ovăz să se lipească între ei. De aceea unele persoane folosesc doar laptele simplu și apoi adaugă iaurtul sau alte ingrediente.

musli cu lapte

Fructe și nuci

Merele sunt neapărat necesare atunci când prepari un mic dejun din musli. Pentru unele persoane mărul e ceva îndoielnic, mai degrabă decât ceva sigur, când acesta ar trebui să fie principalul ingredient. Într-o farfurie în care totul este terci, este recomandat să adăugați și ceva fructe date pe răzătoare.

Deși în rețeta Bircher – Benner nu este specificat, fructele uscate sunt necesare într-o asemenea rețetă. Fie că alegi stafide, afine, cireșe sau caise, poți fi sigur că vei avea un mic dejun copios. Caisele dau un gust foarte bun întregii mâncări dacă sunt lăsate la înmuiat peste noapte, împreună cu ovăzul.

Nucile sunt, din nou, obligatorii. Rețetele originale sugerează alunele tocate iar nutriționiștii nucile. În ceea ce privește fructele uscate pe care vrei să le adaugi, e o chestiune legată strict de preferințele fiecăruia.

Arome și topping-uri

În rețeta originală, se folosește suc de lămâie pentru a „condimenta” mâncarea. Acest lucru se face probabil pentru a crea o balanță între laptele condensat care este foarte dulce. Unii nutriționiști recomandă și esență de vanilie care se combină foarte bine cu aroma delicată a mărului sau chiar și miere de albine.

Pentru topping se sugerează în general compoturile de fructe, iar micul tău dejun va fi unul memorabil.

 

Musli Crocant cu Mere si Prune Fara Zahar Bio 350 g

https://bioboom.ro/musli-Bio/musli-crocant-cu-mere-si-prune-fara-zahar-Bio-350-g/

 

Iată aici o rețetă de mic dejun perfect

reteta de musli cu lapte

Ingrediente:

  • 25 grame ovăz
  • O lingură de caisă uscată mărunțită( sau alt fruct după preferințe)
  • 6 linguri de suc de mere
  • Un măr ras
  • Câțiva stropi de lapte ( în funcție de preferințe)
  • O mână de nuci, mărunțite
  • O lingură cu vârf de iaurt
  • Miere

Mod de preparare:

Lasă la înmuiat peste noapte în sucul de mere ovăzul și fructele uscate.  Pune mărul într-un bol, împreună cu un vârf de cuțit de sare. Adaugă destul lapte încât să creezi consistența dorită. Presară nucile și amestecă bine după care adaugă iaurtul și mierea dacă vrei ca totul să fie mai dulce. Servește această delicatesă imediat!

Și nimic nu ar fi mai simplu dacă nu ai găsit toate aceste ingrediente pe BioBoom. Te alfii la un click distanță de un mic dejun mai bun, o viață mai sănătoasă!

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum
Sus