Se incarca...

Garantia produselor

Ce inseamna un produs certificat BIO ?
- Ingredientele produselor sunt crescute fara a fi folosite pesticide, fertilizatori sintetici, fara organisme modificate genetic sau radiatii ionice.
- Inainte de a fi denumit si etichetat ca fiind organic sau bio, un produs trebuie sa fie certificat de organizatiile europene de certificare, acreditate in Europa in a garanta standardele pentru a deveni produse bio.

Pentru siguranta consumatorilor referiotare la garantia produselor Bio oferite, au fost realizate conform normelor si directivelor (Dispozitie EU 2092/91) prescrise, exista un sistem sever de control.
Fluxul de marfa este controlat de la productia initiala de la tara, prin prelucrarea industriala, pana la comercializare. Fabricile individuale sunt verificate cel putin o data pe an de catre locuri de control independente, autorizate de catre stat si acreditate si dupa avizarea corespunzatoare primesc un certificat de verificare cu valabilitatea de un an.
Consumatorii pot recunoaste alimentele biologice dupa urmatoarele denumiri:
Din cultura biologica
Din cultura biologica controlata
Din cultura biologica (ecologica)
O alta trasatura de recunoastere este numarul de control al punctului de control responsabil pentru fabrica respectiva
Exemplu: RO – ECO – 007 (SC EcoCert SRL)
 
Avantajele produselor BIO
- risc minim de substante toxice 
- aditivi putini 
- varietate mai mare de sortimente la alimente vegetale (oferta mai mare de substante nutritive) 
- valoare nutritiva cu tendinta mai ridicata 
- fara reziduuri de medicamente la alimente de origine animala
- fara E-uri nocive
- fara conservanti
- fara coloranti artificiali